LIGE NU:

Første student i Fjerritslev

Mandag kom årets første studenter fra Fjerritslev Gymnasium, der efter et par svære år med få elever igen udklækker masser af studenter.

Tre år med matematik-afleveringer, mødepligt og gymnasiefester er slut for Frederik Bjørshol. Mandag formiddag kunne han som den første ud af i alt 95 elever fra Fjerritslev Gymnasium sætte den rød-hvide hue på hovedet og kalde sig student.

- Det er rigtig dejligt at være færdig. Det er en milepæl der er nået, siger den nybagte student.

Den milepæl er der flere og flere der når i Fjerritslev. Efter et par svære år med faldende elevtal og en trussel om lukning har elevtallet de seneste år været støt stigende på gymnasiet. Faktisk udvider gymnasiet efter sommerferien med en HF-afdeling der har plads til yderligere 40 elever.

- Jeg tror på en lys fremtid for Fjerritslev Gymnasium i og med, at jeg tror at en større og større andel vil søge ind mod de gymnasielle uddannelser, siger Per Beck, rektor på Fjerritlsev Gymnasium.

For Frederik Bjørshol er gymnasiet et overstået kapitel. Han sluttede med karakteren 10 i Engelsk, og på sigt er planen en uddannelse som datamatiker - men først er der sommerferie.

- Nu skal jeg slappe lidt af og holde noget velfortjent ferie, fortæller en smilende Frederik Bjørshol.