Forsvarer: Min klient er dømt på forhånd

Den tiltalte Rebildfars forsvarsadvokat mener ikke, at vidnerne i sagen er troværdige, og han kræver sin klient frifundet. Foto: Nils Sloth

Forsvareren i Rebildsagen mener at anklagerne mod hans klient er rene postulater.

Anklagerne har tegnet et billede af den tiltalte Rebildfar som en ubehagelig og usympatisk mand, sagde den 56-åriges forsvarer, Leif Staal ved mandagens procedure i Rebildsagen.

Han fastholder at den tiltalte er uskyldig og skal frifindes, at der ikke er andre beviser i sagen end vidner, og at der blot er tale om postulater. Der er hverken fundet fotos eller sexlegetøj i forbindelse med ransagning af mandens hjem, fastslog Leif Staal i sagen, der har kørt under stor mediebevågenhed.

- Min klient føler sig allerede dømt på forhånd i pressen. Det er vigtigt at retten fastholder, at det er anklageren der har bevisbyrden og kun ud fra det der er kommet frem i retten, og at man skal se bort fra det der er fremme i pressen, sagde Leif Staal i sin procedure.

Forsvareren argumenterede med, at flere af de 18 vidner i sagen har afgivet forklaringer, der ikke er fyldestgørende, og at flere vidner har ændret forklaring.

Leif Staal sår tvivl om datteren M's troværdighed. I 2007 var politiet inde i sagen, og dengang afviste datteren M, at der var tale om seksuelt misbrug. Hun har forklaret det med, at hun var bange, men den 56-åriges forsvarer finder det besynderligt, da politiet var gået ind i sagen. han mener, at M er blevet presset til at fremføre anklagerne mod sin far.

Under proceduren såede han desuden tvivl om troværdigheden af den stil, der er blevet fremlagt under retssagen, hvor M fortæller om overgrebene. Leif Staal mener, at det er tvivlsomt, om M selv har skrevet stilen.

Forsvarsadvokaten argumenterede også med, at der helt frem til anholdelsen var sms-korrespondance mellem far og datter, hvor M skriver til sin far, at hun elsker ham.

Forsvaret fortsætter sin procedure tirsdag formiddag, og det er uvist, hvornår der falder dom i sagen.

Forsiden lige nu