LIGE NU:

Forsvarets huse forfalder i Nordjylland

Forsvaret ejer flere huse i Nordjylland, som er faldefærdige.

Rundt omkring i Nordjylland står mange ældre, nedslidte huse. TV2/Nord har i den seneste periode fulgt udlejeren Leif Henriksen, som af flere omgange er blevet anklaget for at udleje huse, der er så faldefærdige, at de ikke er egnede som bolig. Nogle af disse huse bliver i denne tid revet ned.

Men det er ikke kun Leif Henriksen, der får væltet gamle bygninger. Forsvaret ejer flere huse i Nordjylland, som står ubrugte hen og forfalder. Det eksakte antal bygninger vides ikke.

- Det er meget uheldigt, at det et kommet dertil. Der har ikke været et behov, og der har ikke været opmærksomhed omkring boligerne, siger Jan Boll Jespersen, der er kontorchef ved Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.

Ifølge Jan Boll Jespersen forsøger forsvaret nu at sælge grundene med de gamle huse på, da det vil koste omkring 200.000 at nedrive et sådan hus.

Teknik- og Miljørådmand fra Aalborg Kommune, Mariann Nørgaard er utilfreds med situationen. Hun fortæller, at hun allerede for et år siden rettede henvendelse til Forsvaret omkring de faldefærdige bygninger uden at få svar på henvendelsen.

Nogle huse er allerede i færd med at blive revet ned. Det gælder blandt andet et hus i Vangen i Nørresundby.