Fortsat ingen slagtninger i Vrå

Der bliver heller ikke slagtet på Danish Meat Company i Vrå i dag. Et morgenmøde mellem 50 strejkende slagteriarbejdere og ledelsen om arbejdstiden fik ikke løst problemet.

Klokken seks her til morgen var der møde på slagteriet mellem de strejkende og ledelsen, men mødet fik ikke gang i arbejdet.

- Mødet fik ikke stoppet strejken, og de 50 mand er nu gået hjem, siger direktør i Danish Meat Company Carsten Sørensen til TV2/Nord.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse skyldes, at ledelsen på slagteriet ikke længere vil tillade, at medarbejderne går hjem før tid, hvis de er færdige med dagens arbejde.

Det er medarbejderne på slagterkæden, som strejker. Derimod er cirka 100 medarbejdere i opskæringen, udbeningen og pakkeriet fortsat på arbejde, dog uden at kunne få noget for hånden.

- Vi forhandler i løbet af dagen med tillidsmændene, så vi hurtigst som muligt kan få gang i arbejdet igen, siger Carsten Sørensen.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at omkring 1.800 svin ikke bliver slagtet i dag. Slagteriet overvejer, at afsætte svinene til andre slagterier.