LIGE NU:

Fortuna taber til ærkerivaler

Favoritterne til at vinde det danske mesterskab i kvindefodbold mødtes lørdag i Hjørring. Det endte med en sejr til Brøndby på 2-0.

De sidste 11 år har enten Brøndby eller Fortuna Hjørring vundet det danske mesterskab i kvindefodbold. Lørdag var der så dømt opgør mod de evige ærkerivaler.

Det gik dog langt fra, som Nordjyderne kunne have håbet. Allerede efter fem minutter driblede Brøndbys Sanne Troelsgaard sig igennem nordjydernes forsvar, og så var det en smal sag at lægge bolden i nettet til 1-0.

Fortuna spillede langt fra mesterligt fodbold i første halvleg. Nyerhvervede Nadia Nadim, der er skiftet til Fortuna fra Skovbakken, havde i første halvleg flere muligheder for at udligne. Det lykkedes hende også at få bolden i nettet, men dommeren annullerede korrekt målet for hånd på bolden. Derudover blev det en halvleg med mange fejlafleveringer og usikkert forsvarsspil.

I anden halvleg blev det bare værre for nordjyderne. Efter 67 minutter fordoblede Sanne Troelsgaard gæsternes føring med et smukt langskudsmål. Dermed kunne gæsterne rejse hjem til vestegnen med en sejr på 2-0.

- I første halvleg synes jeg, vi kæmper os godt tilbage i det og har også to-tre kæmpe muligheder. I pausen snakkede vi lidt om, hvordan vi skulle forholde os til deres pres, men det lykkes ikke rigtig i anden halvleg. Brøndby sidder på det meste og har også de fleste chancer. Så vi har noget, vi skal arbejde med, men vi er også et nyt hold. Selvfølgelig håbede jeg, at vi havde været endnu stærkere, end vi viste i dag, men det må vi hjem og arbejde med, sagde en ærgerlig Fortuna-træner, Brian Sørensen, til TV2/Nord efter kampen.