Fortuna videre i Champions League

Med en 4-0 sejr over Minsk rykker Fortuna Hjørring videre i kvindernes Champions League.

Et topmotiveret Fortuna Hjørring-hold sikrede sig onsdag aften adgang til næste runde i Womens Champions League med en storsejr over Minsk.

Fortuna vandt udebaneopgøret med 2-0, og efter sejren i aftes i Hjørring sigter Fortuna på at møde hold fra Sydeuropa, når der skal trækkes lod om modstanderen i næste runde.

Fortuna Hjørring kom foran 1-0 efter 19 minutters spil, da Chi Chi Igbo driblede sig til et frispark i højre side. Denne dødbold ekspederede Florentina Olar i mål med et præcist, fladt skud, der inden bolden strøg over målstregen snittede en af de hviderussiske forsvarere.

Fortuna fortsatte presset og 10 minutter senere driblede Nadia Nadim sig elegant fri og eksekverede resolut til 2-0.

Efter pausen fortsatte Fortuna, hvor holdet slap i 1. halvleg. Der var kun spillet et minut, da holdet kom på 3-0. Anføreren Line S. Jensen blev noteret for målet, der havde en anelse selvmål i sig, da den hviderussiske målmand Ekaterina Miklashevich kludrede i det.

Nu var Fortuna Hjørrings fortsatte deltagelse i Womens Champions League sikret, og intensiteten aftog en anelse. Hviderusserne fik mere spil dog uden, at der på noget tidspunkt opstod farlige situationer ved det danske mål. Heller ikke hviderussernes målmand havde store udfordringer. Men i overtiden fik Fortuna Hjørring tildelt et straffespark som Fiorentina Olar ganske koldt og sikkert sendte i mål via den ene opstander.

- Hvis vi skal tale om en ønskemodstander er det nok Slavia Praha, der har sendt Brøndby ud af turneringen. Men, der er mange, som vi gerne vil møde. Allerhelst skal det være sydeuropæere. De seneste år er vi stødt ind i svenske hold. Det er vi lidt trætte af, så jeg vil gerne være fri for nordiske og engelske hold, men det kan jo blive nødvendigt senere, siger cheftræner Brian Sørensen.