Fra bandit til borgmester
Allan Busk var utilpasset som ung. I dag er han kommende 1. viceborgmester.
Den kommende første viceborgmester, Allan Busk er et eksempel på, at man trods modgang og svære odds kan arbejde sig op og få en politisk karriere.
Da Allan Busk var ung, lå det ikke i kortene, at han skulle være politiker. Han var rent ud sagt en "rod", der hellere ville drikke en øl på det lokale værtshus end at gå i skole.
- Jeg kunne godt lide et slagsmål og sådan noget. Jeg var en vildbasse. Jeg passede ikke min skole overhovedet, siger Allan Busk.
I dag er han netop tiltrådt som viceborgmester efter at være valgets helt store stemmesluger i Rebild. Han stillede op for Den Sociale Fællesliste.
Allans mor døde, da han var 14 år. Foruden ham efterlod hun faderen Erik Busk og to ældre brødre, Ole og Sten. Det betød, at Allan lukkede sig inde i sig selv.
- Jeg syntes simpelthen, det var så dybt uretfærdigt, at min mor ikke var her mere, så jeg var sur på alt og alle og var egentlig ret ligeglad med livet på daværende tidspunkt, siger Allan Busk.
Allan fik dog hanket op i sig selv, og især mødet med sin nuværende kone havde betydning. I dag, 33 år efter morens død, er Allan kommende 1. viceborgmester i Rebild Kommune. Og i hjembyen Terndrup valgte hver anden borger at stemme personligt på ham.
- Han er meget kendt i byen og gør meget for lokalsamfundet her, siger Claus Ishøj, der er beboer i Terndrup.
- Han er en markant person med en stor personlighed, siger Christian Fladkjær Pedersen, beboer i Terndrup.
Den markante personlighed har fået borgerne til at se fremad - de hænger sig ikke Allans fortid, men i stedet hvad han kan gøre for kommunen i fremover.
- Vi holder sammen, og det har vi altid gjort. I en by som Terndrup er der også plads til at lave dumheder - der er man ikke straffet resten af livet.
Allan Busk blev topscorer ved kommunalvalget, hvor han fik 1573 personlige stemmer.