LIGE NU:

Fra Skagen til Spanien: Kristian vil tilbagelægge 4000 kilometer til fods

Med lidt afstikkere undervejs, regner 27-årige Kristian Botoft Kvist med at skulle gå mere end 4000 kilometer fra Skagen til Santiago de Compostela

Den berømte pilgrimsrute, Caminoen i Spanien, er over 800 kilometer lang, og sådan en gåtur vil nok være mere end rigeligt for langt de fleste. Men ikke for 27-årige Kristian Botoft Kvist.

Søndag påbegyndte han en ekstraordinær pilgrimsvandring. Han vil nemlig gå hele vejen fra Grenen i Skagen til caminoens endestation, Santiago de Compostela i Spanien.

- Jeg har valgt at gå den her tur, fordi jeg vil ud og møde nye mennesker. Jeg vil ud og se verdens forskelligheder. Det gør du bedst på dine ben i et stille og roligt tempo, siger Kristian Botoft Kvist.

Tusindvis af mennesker fra hele verden vælger hvert år at gå Caminoen i Spanien, men det kunne Kristian Botoft Kvist ikke nøjes med.

- Jeg skal være anderledes. Jeg skal gøre det lidt mere ekstremt end alle andre. Jeg skal udfordre mig selv. Så da jeg fandt ud af, at jeg kan tage den hele vejen fra Skagen, så gjorde jeg det.

Ingen tidsbegrænsning

Kristian Botoft Kvist har sagt sit arbejde på Danish Crown op, for han ved ikke, hvornår han er tilbage i Danmark. Der er ingen planlagt slutdato på turen – og det er helt bevidst.

- Jeg har ikke nogen kæreste, ikke noget hus eller et arbejde, jeg skal hjem til. Jeg har ingen tidsbegrænsning på. Jeg kommer igennem nogle storbyer undervejs, som jeg gerne vil se. Så har jeg muligheden for at trække et par dage ud af kalenderen, og så kan jeg bevæge mig videre på gåben derfra, når jeg er færdig med at se dem, siger Kristian Botoft Kvist.

I løbet af mandagen går Kristian Botoft Kvist til Hirtshals - og derefter fortsætter turen ad Hærvejen ned gennem Jylland.

Du følger Kristians tur og læse mere om hans samarbejde med SMILfonden på hans Facebook-side.