Fredelig demonstration i Hjørring

Omkring 600 social- og sundhedsassistenter og - hjælpere demonstrerede tirsdag eftermiddag efter endt arbejdstid foran rådhuset i Hjørring.

Formålet for plejepersonalet i Hjørring var ligesom for kollegerne i resten af landet at få flere penge i lønposen og få bedre arbejdsforhold.
- Vi kan ikke forsvare det længere. Det kræver flere hænder og mere i løn at udføre vores arbejde med kvalitet. Der er i dag så langt mellem smilene i det daglige hos vores ældre mennesker, der har brug for vores besøg, og vi har så tralvt, at vi heller ikke længere har tid til at lægge mærke til dem, lød det fra talskvinde Grethe Frydkjær, Hjørring.
De mange demonstranter, der gik gennem gennem byen og frem til rådhuset, krævede handling nu af de lokale politikere. På rådhuset var det viceborgmester Jens Broen (Kons.), der tog i mod, og han havde umiddelbart ikke flere penge med.
- Vi er klar til igen at drøfte, om vi på nogen måde kan få deres hverdag til at hænge bedre sammen, men flere penge, nej, det har vi ikke, siger Jens Broen.
Det vil koste Hjørring Kommune 30 millioner kroner at efterleve det lønkrav, de demonstrerende stillede, nemlig 2000 kroner mere pr måned pr ansat.