00:36

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Frederikshavn byråd skærer 28 stillinger

På et udvalgsmøde torsdag aften blev forsalget om at spare 28 stillinger på skoleområdet vedtaget i Frederikshavn.

Der skal findes besparelser på skoleområdet i Frederikshavn Kommune, og det kostede torsdag aften 28 fuldtidsstillinger i forbindelse med skoleåret 2015/16.

Som TV2/Nord skrev i mandags, så var det ventet, at Børne- og Ungdomsudvalget ville komme til den konklusion, da de torsdag skulle beslutte resourcefordelingen for skoleåret det kommende år.

- Det var jo en gammel beslutning, der endelig blev besluttet i aftes. Da forsalget kom op i sin tid, der stemte 30 ud af 31 for, så der er besparelser, der har været kendt igennem længere tid, siger Christina Lykke Eriksen, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Konkret kommer det til at betyde, at Elling og Jerup skole skal lukkes, og udskolingen på Gærum og Stensnæsskolen flyttes. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er medarbejderne på disse skoler, der rammes af nedskæringerne. Alle medarbejdere skal tilkendegive, på hvilken skoleafdeling de gerne vil arbejde på næste skoleår.

- Det handler rigtig meget om demografi. Der bliver flere ældre og færre børn i kommunen, og derfor er det fair nok, at vi skal aflevere nogle penge til de ældre, siger Christina Lykke Eriksen.

Betyder skolelukningerne ikke, at der vil komme flere børn i klasserne?

- Jo, der vil komme flere elever i klasserne, og det kan man sagtens tolke som en serviceforringelse. Jeg vil sige, at det har været en hård periode, og det har ikke været en sjov proces, siger Christina Lykke Eriksen.

De 28 fuldtidsstillinger dækker over lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere.