Turistdirektøren for blandt andet Frederikshavn glæder sig over Norskov og håber på filmturisme Foto: Turisthus Nord

Frederikshavn håber på filmturisme

Selvom Frederikshavn er omdøbt til Norskov i serien, vil byen uomtvisteligt få en unik PR platform i ind- og udland. Hermed er der måske udsigt til nye virksomheder og tilflyttere samt nye spændende muligheder for filmturisme.

Der er store forventninger til aftenens premiere på TV2s nye krimidrama "Norskov", som lanceres med en premiere- og folkefest i Frederikshavn. I Turisthus Nord glæder man sig i særdeleshed over den unikke PR platform og potentielle filmturisme, som Norskov medfører. At serien er optaget on location i Frederikshavn gennem 6 måneder er helt unikt med en autenticitet som er sjælden i dansk tv-drama.

- Frederikshavn er en dynamisk by med mange spændende facetter og events året rundt. Med Norskov håber vi som turistforening naturligvis, at flere får lyst til at besøge Frederikshavn og gå på opdagelse i vores spændende by. Kombinationen af bynære strande, skønne naturområder og et alsidigt handelsmiljø med innovative restauranter giver os gode forudsætninger for at tiltrække filmturister fra ind- og udland, siger René Zeeberg, Turistdirektør for Turisthus Nord.

For at være klædt på til de potentielle filmturister og til den øgede interesse for Frederikshavn har Turisthus Nord længe været i dialog med Filmby Århus samt med en Branding Manager fra VisitDenmark. Her har man hørt om erfaringer fra andre filmbyer i Danmark og lavet en brandingstrategi med VisitDenmark for Frederikshavn som filmby.

Udover at bruge Norskov som markedsføringsplatform arbejder Turisthus Nord også på at lancere en guidet tur, hvor man kommer rundt til udvalgte locations fra Norskov. Det er derfor en forventningsfuld Turistdirektør, der deltager i den store premierefest i aften i Frederikshavn:

-Alle sejl er sat til i hele byen, så nu venter vi spændt på, hvordan serien modtages hos seerne, siger René Zeeberg.