Frederikshavn Havn er rykket et skridt tættere på den planlagte udvidelse. Foto: TV2/Nord

Frederikshavn Havn nærmere udvidelse

Den nordjyske havn er kommet et skridt videre på vej mod havneudvidelse, efter de netop har indgået kontrakt med rådgiver til første fase af udvidelsen.

Frederikshavn Havn AIS har netop indgået kontrakt med det rådgivende ingeniørfirma Al Consult ApS i Randers vedrørende første fase i planlægningen af den havneudvidelse, der blev annonceret i foråret 2011 og er et led i den vækststrategi Havnen offentliggjorde i efteråret 2010.

Al Consult ApS skal udfærdige udbudsmaterialet til prækvalifikationen af totalrådgivere. Udbudsmaterialet omfatter udbud og annoncering af VVM redegørelse (Vurdering at Virkning på Miljøet), myndighedsgodkendelse, designforslag, hovedentreprise og bygherrerådgivning.

Når udbudsmaterialet foreligger i første kvartal 2012, udbydes opgaverne i et åbent EU-udbud, hvor alle prækvalificerede kan byde på opgaverne. Herefter gennemgås tilbuddene ud fra fastlagte kriterier, og den endelige totalrådgiver vælges i maj 2012.

- Vi er overbeviste om, at valget at Al Consult ApS vil føre os sikkert gennem denne første, vigtige proces frem mod planlægningen og gennemførelsen af den planlagte, store havneudvidelse, udtaler havnedirektør Preben Reinholt.

Udvidelsen af havnen vil betyde større og nye forretningsmuligheder for havnen og dens virksomheder, for eksempel vil udvidelsen muliggøre serviceeftersyn og renovering af større fartøjer og offshore platforme.

12 af havnens største maritime servicevirksomheder har tidligere vurderet, at en havneudvidelse i den planlagte størrelsesorden samlet vil give dem op til 600 millioner kroner i meromsætning og skabe 300-400 nye, direkte arbejdspladser.