LIGE NU:

Frederikshavn Kommune får næse af Statsforvaltning

Der er tvivl om Frederikshavn Kommune holder sig på den rigtige side af lovningen, når samtlige af kommunens ældreboliger bliver lavet om til plejeboliger - og borgerne dermed ikke længere har ret til selv at vælge, hvem de vil have til at gøre rent eller

Borgmester Erik Sørensen (Soc.Dem.) tager kritikken til sig, men mener, der er tale om et forholdsvist lille antal boliger, som Statsforvaltningen rejser tvivl om.
- Vi har begået fejl, det slår Statsforvaltningen jo fast, og det får vi rettet op på, siger Erik Sørensen.
Knap 400 ældreboliger fik tilbage i efteråret 2006 ændret sin status til plejebolig, dermed ophørte den lovmæssige fritvalgs-ordning.

Det har Ældrerådet i Frederikshavn aldrig været tilfreds med.
- For det første blev vi slet ikke hørt om sagen, og det er et brud på loven, vi er høringspart, og for det andet, brød vi os ikke om, at mange ældre pludselig skulle skifte leverandør, fortæller Oda Kajgaard, som er medlem af Ældrerådet.
Det lykkedes Ældrerådet at få ændret politikernes holdning, sådan at de borgere, der bor i ældreboliger bevare retten til at kunne vælge frit, men i forbindelse med flytning vil en ny beboer samme sted bo i plejebolig uden at fritvalgs-ordningen vil gælde.

Folketingsmedlem Karsten Lauritzen (Venstre) er godt tilfreds med udtalelsen fra Statsforvaltningen - han har sammen med det private firma Blæksprutten rejst sagen for Statsforvaltningen for Nordjylland.
- Vi kan jo ikke have, at kommuner fordi de ikke kan lide lovningen af ideologiske og partipolitiske årsager vælger at lave deres egne regler. Jeg håber, at det her gør, at Frederikshavn vil være sit ansvar bevidst og føre de boliger tilbage til det, de er, nemlig ældreboliger og ikke plejeboliger, siger Karsten Lauritzen.

Frederikshavns borgmester Erik Sørensen (Soc.Dem.) afviser, at beslutningen om at omdanne boligerne til plejeboliger i sin tid var begrundet i ideologiske og partipolitiske årsager.
- Fritvalg-ordningen til ældre er en praktisk foranstaltning, som vi har levet med i mange år, siger borgmesteren.

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

20190426-182659-2_37Mb

Betjente angrebet under anholdelse

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden