Frederikshavn sejrer i topopgør

Frederikshavn måtte ty til forlængelse for at slå Herning. Også Esbjerg og Rødovre sejrede fredag aften.

Tre kampe var på programmet fredag aften i den danske ishockeyliga. Det på papiret mest interessante opgør udspillede sig i Frederikshavn, hvor ligaens nummer tre tog i mod nummer to, Herning.

Sådan ligger de to hold også efter mødet, men Herning rykkede lidt tættere på konkurrenten fra Nordjylland.

Efter en målløs første periode tog Frederikshavn teten i den anden og bragte sig på 2-0. Men Herning begik et stærkt comeback i den tredje periode og fremtvang forlængelse gennem 2-2.

Her viste Frederikshavn sig stærkest og vandt 3-2. Det betyder, at holdet fik to point og nu er fire point efter Herning på andenpladsen, mens Sønderjyske ligger klart i spidsen.

Mindre spænding om udfaldet oplevede tilskuerne i Esbjerg, hvor hjemmeholdet uden problemer sejrede 6-2 over Rungsted.

Nordsjællænderne fulgte med i første periode, som sluttede 1-1, men Esbjerg afgjorde kampen med tre scoringer i anden periode, hvorefter sejren kunne køres hjem. Dermed tog Esbjerg et skridt mod toppen, mens Rungsted fortsat ligger sidst i ligaen.

I bundopgøret mellem Herlev og Rødovre fik tilskuerne ikke mange mål at lune sig på. De tre obligatoriske perioder sluttede helt uden mål, og heller ikke forlængelsen kunne afgøre matchen.

Da måtte man ty til straffeslag, og her sejrede udeholdet, Rødovre, 1-0. Holdet ligger dog fortsat næstsidst, mens Herlev har kontakt til midten af tabellen trods placeringen som tredjesidst