Frederikshavn tabte første finale

Frederikshavn White Hawks måtte forlade banen som tabere i den første DM-finale i ishockey, men vendelboerne holdt 2-2 indtil seks minutter før tid.

Herning er favorit til at genvinde DM-titlen i ishockey, men Frederikshavn bed godt fra sig i søndagens første kamp i finaleserien i AL Bank-Ligaen, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Tilskuerne i Herning var vidner til et tæt og intenst drama med spænding til det sidste, selv om slutresultatet 5-2 til Herning kunne tyde på noget andet.

Fem et halvt minut før kampen sluttede, stod det nemlig 2-2 på måltavlen, og gæsterne fra Frederikshavn havde muligheden for at levere en gedigen overraskelse allerede i den første finalekamp.

Herning kom foran med 1-0 tidligt i kampen. I de sidste minutter af 1. periode scorede Frederikshavn to gange til periodeføring på 2-1. Først udlignede Ilya Dubkov, og så gjorde Mike Grey det til 2-1. Herning fik udlignet i 2. periode.

Sylvain Dufresne agerede frelsende engel for midtjyderne med målet til 3-2 med godt fem minutter igen af opgøret, og i slutfasen satsede gæsterne hårdt, hvilket kostede yderligere to mål.

Første hold med fire sejre er dansk mester, anden finalen spilles tirsdag i Frederikshavn.