Frederikshavn tager teten med smal sejr over Rødovre

Ishockeymandskabet fra Frederikshavn vinder 2-0 over Rødovre og er foran med 2-1 i kampe i semifinaleserien.

Den tredje DM-semifinale mellem ishockeymandskaberne fra Frederikshavn og Rødovre blev noget mere spændende end de to første i semifinaleserien.

Lørdag aften faldt der kun to scoringer i kampen, og de kom begge fra hjemmeholdet, der vandt 2-0 og bringer sig foran med 2-1 i kampe i serien mod slutspillets store positive overraskelse - Rødovre.

Der var spænding til det sidste, idet Frederikshavn kun førte 1-0 indtil kampens sidste minut.

Her satsede Rødovre på en udligning for at tvinge kampen ud i overtid. Gæsterne tog målmanden ud, men satset gav ikke pote, og i stedet kunne hjemmeholdets Oscar Andersson sende pucken ind i det tomme net og afgøre kampen definitivt.

Frederikshavnerne kom nemt gennem deres kvartfinaleserie med en sejr på 4-0 i kampe over Herlev, mens Rødovre sled hårdt og skabte overraskelsen med 4-3 i kampe over Herning.

Og måske er Rødovre på vej ud i en ny lang serie.

I hvert fald har hvert hold vundet hjemmekampene indtil videre, og hvis det mønster fortsætter, så skal der også de maksimale syv kampe til i semifinaleserien.

Lørdagens sejr til Frederikshavn blev grundlagt på en scoring af Tobias Kisum godt og vel midtvejs i anden periode, og i slutminutterne kunne Andersson altså øge til 2-0.

At hjemmeholdet vandt, synes helt fortjent. Nordjyderne havde næsten tre gange så mange skud på mål som de sjællandske gæster, der heller ikke formåede at få pucken i nettet en eneste gang.

Semifinaleserien åbnede med en sikker 4-1-sejr til Frederikshavn, mens Rødovre vandt så sikkert som 5-1 i kamp nummer to. Med lørdagens sejr har Frederikshavn taget teten og mangler nu to sejre for at nå DM-finalen.

Rødovre skal vinde tre kampe mere for at indløse billet til finalen. Næste kamp i serien er tirsdag aften klokken 19.30 i Rødovre.

Den anden semifinale står mellem Sønderjyske og Odense, her er stillingen 1-1 i kampe. De to hold mødes igen søndag klokken 18 i Vojens.