Frederikshavn tilbage i guldkampen

DM-finaleserien i ishockey er helt åben efter tirsdagens opgør i Frederikshavn, hvor nordjyderne løb Hernings forsvarende mestre over ende fra første minut.

Det kan godt være, det ender med det ventede guld til Herning i AL Bank-Ligaen i ishockey, men Frederikshavn viste med en sikker 7-3-sejr tirsdag, at det ikke er tilfældigt, at holdet meget overraskende er nået til finalen.

Hernings forsvarende mestre fik prygl i det nordjyske, og kampen var reelt afgjort allerede efter første periode. Hjemmeholdet gav de lokale fans en god undskyldning for en enkelt tirsdagsøl eller to med målene til 1-0, 2-0, 3-0 og 4-0, inden der var spillet 19 minutter. Uldjyderne fik reduceret til 1-4, inden de gik i omklædningsrummet til en velfortjent opsang fra træner Todd Björkstrand. Men opsangen hjalp ikke meget. Frederikshavn tillod aldrig gæsterne at bringe spænding tilbage i opgøret, der endte som lidt af en målfest og Frederikshavn-sejr på 7-3.

Dermed fik nordjyderne udlignet søndagens nederlag i Herning, der var lang mere spændende end tirsdagens opgør. Stillingen er nu 1-1 i kampe, der spilles bedst af syv, og næste opgør spilles i Herning fredag aften.