Frederikshavn tog første stik i DM-finaleserien

Efter 13 år uden et is-mesterskab fik Frederikshavn en god start på DM-finalen med en 3-1-sejr over Sønderjyske.

Frederikshavn snuppede det første stik i DM-finalen i ishockey, da nordjyderne vandt 3-1 over Sønderjyske foran cirka 2000 tilskuere på hjemmebane.

Ligesom i de øvrige kampe i slutspillet spilles der bedst af syv kampe i DM-finalen.

Canadieren Stephane Goulet bragte Frederikshavn på 1-0 i første periode via assist af svenske Alexander Ytterell.

Sønderjyskes Steffen Frank udlignede til 1-1 efter 24 minutters spil, men bare tre minutter senere bragte to gange Nikolaj igen Frederikshavn White Hawks på vinderkurs - assist ved Nikolaj Nedermark og scoring ved Nikolaj Meyer.

Til slut satsede Sønderjyske alt og sendte målmanden på bænken for at spille med en ekstra mand - men uden det ønskede resultat.

I stedet for at udligne fik Frederikshavn øget føringen til 3-1 ved Nikolaj Meyer, som dermed blev dobbelt målscorer i kampen.

Sønderjyske vandt DM i 2010, mens Frederikshavnerne senest kunne løfte trofæet ved årtusindskiftet.