Frederikshavnerne vilde med busser

Foto: Nordjyllands Trafikselskab (arkiv)

Der blev gennemført massive ændringer i bybussystemet i Frederikshavn i sommeren 2010, og det har vist sig at være en rigtig god idé.

NT har netop afsluttet analysearbejdet på baggrund af passagertællinger fra efteråret 2010, og tallene viser, at frederikshavnerne er blevet vilde med deres busser. Der er i hvert fald flere og flere, der benytter dem.

Sammenligner man passagertallet i uge 40 fra 2010 med det gennemsnitlige antal passagerer i uge 40 de foregående fire år, viser det sig, at antallet af passagerer er steget med hele 13%. I en branche hvor passagerantallet har været stejlt dalende i de seneste år, har NT svært at få armene ned.

- Normalt tager det rigtig lang tid, før ændringer og omlægninger, som dem vi gennemførte på bybuslinierne sidste sommer, udmønter sig i noget positivt. Derfor er vi meget begejstrede over resultatet, siger Annika Jensen, køreplanlægger hos Nordjyllands Trafikselskab og hovedarkitekt bag omlægningerne.

Busterminalen er knudepunkt for alle de regionale ruter, der kører ind og ud af Frederikshavn. Før omlægningen havde lokalruterne 800, 801 og 802 knudepunkt ved busterminalen, mens alle fire bybuslinier havde knudepunkt ved rådhuset. Det blev ændret så alle busser nu ankommer og afgår fra busterminalen, og det har givet en meget større sammenhæng mellem busserne i Frederikshavn.

- Det er blevet mere overskueligt for kunderne at finde den bus, de skal med, for de holder alle sammen det samme sted. Og det er også blevet meget lettere for folk at skifte mellem linjerne, siger Annika Jensen.

Forsiden lige nu