Regnen er faldet i Hadsund. Foto: Hans Kurt Mortensen

Foto: Privatfoto / Benny Hjorth Pedersen

1 af 2

Frem med regntøjet: Nu kommer regnen og DMI varsler skybrud over hele Nordjylland

Stort set hele Nordjylland kan forvente store mængder regn i løbet af tirsdag eftermiddag.

Efter et par lumre forårsdage er der bulder, brag og vand på vej til det meste af Nordjylland tirsdag. Det fremgår af et varsel, DMI har udsendt tidligt tirsdag morgen. 

Ifølge DMI er der risiko for tordenbyger og lokale skybrud. Og det gælder for hele Nordjylland. Lige fra Mors i vest til Vendsyssel og Himmerland i øst. 

DMI skriver: 

"Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig."

Der er tale om et skybrud, hvis der falder mere end 15 millimeter regn på 30 minutter. DMI meddeler, at der lokalt kan falde mellem 15-25 millimeter regn på 30 minutter i løbet af tirsdag eftermiddag. 

Skybrudsvarslet er gældende fra tirsdag klokken 13.00 til klokken 21.00 tirsdag aften. 

Læs også Forår i Lille Vildmose: Elg har fået tvillingekalve