Fredag bliver muligvis årets varmeste dag. Og varmen fortsætter langt ind i næste uge. Foto: TV2 Vejret

Frem med solcremen: I dag kan blive årets varmeste

I dag kan blive årets varmeste. Og de høje temperaturer fortsætter langt ind i den kommende uge.

Så er det frem med bikinien og badebukserne. Fredag kan blive årets varmeste dag, og meteorologerne spår, at varmebølgen fortsætter de kommende dage. 

Sommervarmen, som nu har indtaget Danmark, og allerede har givet lokal varnmebølge og op til 28 grader, fortsætter med at blæse ind over Danmark - lige så langt øjet det rækker.

Lige nu er det et stort lavtryk med regn og torden over Mellemeuropa, der sammen med et højtryk ved Island styrer vejret, så varm luft fra øst strømmer ind over Danmark.

I de kommende dage vil højtrykket ved Island fortsat have magten over det danske vejr - og i løbet af næste uge endda skyde en højtryksryg ned mod Nordsøen, som fortsat vil sørge for stabilt og varmt vejr.

Der kan dog i perioder komme regn- og måske tordenbyger, men sommervarmen varer ved, og det ligner unægteligt en langvarig varmebølge.

Fredag og lørdag vil varm og lummer luft med temperaturer op til 27 grader stadig blæse frem fra øst og nordøst, og især lørdag kan der komme regn- og tordenbyger.

Søndag og mandag bliver det en smule køligere med temperaturer omkring 24-25 grader, som dagens højeste - og så vil der være risiko byger.

Herefter stabiliseres vejret og mere tør blæser frem mod os fra vest og nordvest - men det forbliver varmt.

Ifølge de seneste prognoser får man det varmest i de østlige egne, hvor termometeret kan vose 25 grader alle dagene.

Dermed er der lagt op til langvarig varmebølge - enten lokalt eller regionalt. Der tales om varmebølge, når gennemnittet af dagens højeste temperatur over tre døgn er over 25 grader.