Fremgang på hoteller

Nordmændene og tyskerne bidrog til at sikre nordjyske hoteller en solid fremgang i forårsmånederne marts, april og maj. Det afslører friske tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af hotelovernatninger steg i forårsmånederne med 6,3 pct. sammenlignet med de tilsvarende måneder i 2011.

Region Nordjylland gik frem med 6,5 procent, mens Region Syddanmark havde den mest beskedne fremgang på 0,1 procent. Størst fremgang er der i hovedstaden. Her steg antallet af overnatninger med 9,5 procent.

Det var særligt de udenlandske turister, der sikrede fremgangen, og først og fremmest var det vores naboer fra Tyskland og Norge, der fik overnatningstallet til at stige. Antallet af tyske hotelbesøg steg med 10,7 procent, mens de norske voksede med 11,7 procent.

- Hotelbranchen har gjort meget de senere år for at forny og forbedre produktet. Der er investeret milliarder af kroner i nye hoteller og i meget omfattende renoveringer. Det kræver mange nye gæster for at få så stor en investering hjem igen, siger HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, som understreger, at der trods fremgangen stadigvæk er et stykke vej tilbage til de gode tider før finanskrisen.

Forsiden lige nu