Foto: Ib William Christensen

Fremtidens revy

Opkommende revy-forfattere fra hele Danmark blev i dag inviteret indenfor på Vendelbo Hus for at udforske fremtidens revy.

Til sommer fylder Hjørring Revyen 40 år. I den anledning er ti tekstforfatter-aspiranter i dag kommet på hårdt, men kreativt arbejde. De skal bruge dagen på at udvikle genren "revy" på en workshop sammen med blandt andre Jacob Morild, som sidste år blev kåret som årets revyforfatter i Danmark.

- Som udgangspunkt kan man jo ikke lære folk at være sjove, eller tænke finurligt. Det kommer fra folk selv, siger Jacob Morild.

Men de ti tekstforfattere bidrager alle med egne idéer.

- Jeg synes godt, at revy må være lidt hurtigere, friskere og yngre, siger Anders Christian Böss, der deltager i workshoppen.

Det er Ina-Miriam Rosenbaum, der har taget initiativ til workshoppen. Hun er instruktør på Hjørring Revyen.

- I stedet for at tænke tilbage og begynde at snakke om, hvad man har gjort i de sidste 40 år, så vil jeg hellere tænke fremad og spørge, hvordan skal Hjørring Revyen leve de næste 40 år? Hvordan skal revy-genren i det hele taget overleve? Det skal den blandt andet ved hjælp af gode tekstforfattere, siger Ina-Miriam Rosenbaum.

- En god revy indeholder først og fremmest en masse ting, som er sindssvagt sjovt, siger den rutinerede Jacob Morild.

Vigtige ingredienser er også aktuelle debatemner, som tilskueren kender fra hverdagen.

Det lader imidlertid til, at flere af forfatter-aspiranterne har en fremtid i branchen.

- De er skide gode. Og der er nogle rigtig gode ideer, og lur mig, om ikke et par af teksterne dukker op i nogle af sommerens professionelle revyer, slutter Jacob Morild.