Fri adgang til uddannelser

På trods af en stigning på 40% i antallet af kvote-2 ansøgninger, har universitetet fri adgang til nogle uddannelser i 2011

Igen i år sætter antallet af kvote 2-ansøgninger til landets universiteter rekord. På AAU er stigningen 40%. Alligevel har universitetet flere uddannelser med fri adgang i 2011.    

Både Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Roskilde Universitet melder om, at der i år er endnu flere bejlere til kvote 2-pladser på universiteterne.

Aalborg Universitet har oplevet den største stigning i kvote 2-ansøgninger. Ansøgningsbunken er siden sidste år vokset med 40 procent. I år har det nordjyske universitet modtaget 1209 ansøgninger.

Selv om det umiddelbart ser sort ud for de studerende, som ikke har scoret høje karakterer i gymnasiet, har de stadig gode muligheder for at blive lukket ind på universitetet. 

På Aalborg Universitet er der i 2011 fri adgang for alle kvalificerede ansøgere til alle bachelor- og professionsuddannelser med undtagelse af Jura, Psykologi, Humanistisk Informatik i Ballerup og Lægevidenskab.

De studerende får den 30. juli svar på, om de er blandt de heldige, som bliver optaget på deres drømmestudie.

Forsiden lige nu