LIGE NU:

Friskole drejer nøglen om

Ét skoleår blev det til for Vrensted & Omegns Friskole, der ved skoleårets slutning lukker. Lukningen blev endelig vedtaget her til aften ved en ekstraordinær generalforsamling.

Både forældre, bestyrelse og skolekredsens medlemmer var mødt frem for at stemme for den trælse beslutning. Lukningen er en konsekvens af, at friskolen ikke har fået så mange elever, som forhåbningerne gik på.

- Jeg synes det er sørgeligt. Det kan jo kun betyde, at sådan et lille lokalsamfund lige så langsomt uddør, siger Heidi Gustausen, der er mor til to elever på skolen.

Sidste sommer slog friskolen dørene op med ambitionen om 70-80 elever. Nu lukker den, fordi elevtallet er for lavt, og friskolen efter sommerferien ikke kan opnå statstilskud.

De 23 elever skal fra næste skoleår enten til Løkken eller Stenum i stedet.

- 23 elever er ikke mange, men det gør jo, at man får meget mere tid til hver enkelt. Man kommer tættere på de enkelte børn, og får meget mere at vide, end bare lige hvad de kan i dansk. Det har været en fantastisk oplevelse at prøve det, siger Hans Peter Nielsen, der er friskolens lærer.