Frisører har uorden i regnskaberne

Op mod halvdelen af de frisørsaloner Skattecenter Aalborg besøgte i sidste uge havde uorden i sagerne. Blandt andet brugte hver femte salon ikke kasseapparat til at holde styr på pengene.

Sort arbejde, vennetjenester, ingen kasseapparater og mangelfuld kasseafstemning.

Det var den nedslående virkelighed, der mødte Skattecenter Aalborg, som sammen med Aalborg Kommune, Arbejdsdirektoratet og Nordjyllands Politi, da de i sidste uge gennemførte en kontrolaktion mod frisører i Aalborg-området.

<b>Kan miste bistand</b>
Der var blandt andet tre på overførselsindkomst, der nu kan se frem til at få undersøgt deres bistand nærmere og måske endda miste den.

Andre steder gav fire familiemedlemmer eller venner en hånd med, tilsyneladende uden at få penge for det. De kan se frem til et genbesøg fra SKAT.

<b>Kassen stemmer ikke</b>
Seks steder blev der ikke anvendt kasseapparat, og hele 13 steder var der ikke den rigtige kasseafstemning.

- Vi mødte kasseapparater, som rettelig burde stå på lokalhistorisk arkiv eller som i øvrigt ikke fungerede, siger fagchef ved Skattecenter Aalborg Leif G. Thomsen.

Hos 10 virksomheder stemte aftalebogen og kasseregnskabet ikke overens.

<b>Genbesøg</b>
Alle de virksomheder, der ikke har styr på papirerne, kan se frem til et genbesøg inden for nærmeste fremtid. Samtidig kigger SKAT nærmere på regnskaberne.

I første omgang får frisørsalonerne mulighed for at få orden i sagerne, og først hvis et eventuelt pålæg ikke overholdes, kan der blive tale om bøder.