Frisparksperle sendte AaB videre

Anders Due scorede et smukt frisparksmål tidligt i pokalkampen i Fredericia, og dermed sendte han de ellers ineffektive danmarksmestre i kvartfinalen.

Effektiviteten var ikke i top, men kampens enlige mål var yderst seværdigt, da AaB's danske fodboldmestre onsdag gik videre til kvartfinalen i Ekstra Bladet Cup med en 1-0-sejr ude over Fredericia fra Viasat Divisionen.

Træner Allan Kuhn stillede med stærkeste opstilling i den turnering, som formentlig er AaB's eneste mulige vej til næste års Europa Cup-turneringer, og han fik hurtigt noget at glæde sig over.

Anders Due bragte AaB i spidsen efter ni minutter, da han med venstrebenet præcist skruede et frispark ind i nærmeste målhjørne. Sparket var på én gang smukt og hårdt, og den ellers velspillende Fredericia-målmand Carsten Christensen kunne intet stille op.

Minuttet efter burde AaB have bragt sig yderligere foran, men Marek Saganowskis afslutning ramte indersiden af stolpen.

Polakken brændte adskillige store tilbud i kampen, hvor AaB brændte flere gode muligheder, men i perioder lod sig trække ned i tempo af opkomlingene.

Trods den manglende effektivitet var der dog ingen tvivl om udfaldet, for Fredericia skabte kun enkelte halvfarlige situationer.

/ritzau/