Foto: TV2 Nord

Frist mod møller forlænges

Det er nu muligt frem til 24. august at ytre sig for eller imod den planlagte havvindmøllepark ved Sæby. Fristen er således forlænget tre uger, idet høringsfristen oprindeligt var sat til allerede 3. august.

Fristen er forlænget, efter det lokale folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Socialdemokraterne) er gået ind i sagen og blandt andet stillet spørgsmål til, om fristforlængelse så lokale folketingsmedlemmer kan nå at forholde sig til sagen.

Og det er nu lykkedes netop på af dette.

"Fristforlængelsen sker for at give de lokale folketingsmedlemmer i det nyvalgte Folketing og andre bedre mulighed for at forholde sig til høringen inden fristens udløb." Hedder det i begrundelsen for forlængelsen.

Det er etableringen af en ny stor havvindmøllepark fire kilometer uden for Sæbys kyst, høringen drejer sig om. En havvindmøllepark, som flere lokale er stærkt imod.

Området lige uden for Sæby kan i yderste konsekvens blive hjemsted for 66 vindmøller, der hver er 200 meter høje. Og sådan et nybyggeri vil gøre byen mindre attraktiv for de mange turister, der kommer fra vandsiden til byen.

- Turisterne vil helt sikkert sejle forbi. Møllerne, de vil stå som en mur her uden for Sæby Havn, og det er klart, at så sejler man til en anden havn, lyder det fra Ole Pedersen, der er formand for Sæby Sejlklub.

Havvindmølleparken er en del af en energiaftale, som Folketinget vedtog i 2012.