02:12

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Frit lejde for parkering i Hjørring

Hjørring er stadig tomt for parkeringsvagter, efter kommunen sidste nytår valgte at fyre parkeringkontrol Nord.

Hjørring er et sandt parkeringseldorado. Der sker ikke noget ved at bilisterne parkerer lidt ulovligt eller glemmer at sætte p-skiven. Kommunen står nemlig helt uden p-kontrol efter Parkeringskontrol Nord er blevet fyret - og kommunen har heller ikke travlt med at få ansat nye p-vagter.

Hjørring Kommune opsagde aftalen med Parkeringskontrol Nord, fordi de ifølge kommunen var lidt for dygtige til at skrive bøder ud. Det har betydet, at bilisterne siden nytår stort set har kunnet parkere, som det passer dem.

- Det er gået fint. Jeg har ikke fået en eneste henvendelse fra hverken forretningslivet eller fra borgere, som synes at det går over gevind. Jeg har intet dårligt hørt, siger borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.)

Kommunen har imidlertid ikke travlt med at få ansat nye parkeringsvagter. Denne gang skal det nemlig gøres ordentligt første gang, så kommunen tager sig god tid til at finde et nyt kontrolsystem.

- Der er flere ting, vi prøver at tænke sammen. Vi prøver at tænke turistvejledningen og den øvrige byvejledning ind - altså en mere venlig form for p-vagter, siger Arne Boelt.