LIGE NU:

Frygt for indbrud

Vi bliver mere bange for at blive udsat for indbrud i takt med at flere politistationer lukkes.

Når der bliver længere til politistationen, stiger danskernes frygt for at blive udsat for indbrud, viser en undersøgelse om Udkantsdanmark, der lanceres i forbindelse med en konference om landdistrikter, som skydes i gang i dag.

Det skriver nordjyske.dk.

I undersøgelsen svarer 21 procent, der har en politistation inden for fire kilometer, at de er bange for indbrud, mens tallet stiger til 31 procent, hvis der er mere end 30 kilometer til politiet.

I forbindelse med politireformen er mange lokalstationer lukket ned, og det er et problem i yderområder som for eksempel Nordjylland, erkender formand for Politiforbundet, Peter Ibsen.

- Jeg tror ikke, at borgerne tror på os, når vi siger, at vi kan være hurtigt til stede ved et indbrud eller et hjemmerøveri. Vi har simpelthen et troværdighedsproblem på det område og mangler at bevise overfor borgerne i yderområderne, at vi er der, og at vi kan komme hurtigt, hvis der er behov for det, siger han til Nordjyske.

Samtidg opfordrer Peter Ibsen politiets ledelse til at have yderområderne som indsatsområde netop for at skabe mere synlighed.

Politikere fra begge sider af salen vil nu diskutere, hvordan man gør politiet mere synligt i yderområderne.