LIGE NU:

Frygt for at miste statslige arbejdspladser

Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, var tirsdag kaldt i samråd af det nordjyske folketingsmedlem Birgitte Josefsen.

Venstres Birgitte Josefsen er bekymret over det, hun betegner som en "centraliseringsbølge" i de statslige institutioner og frygter at regeringen vil fjerne en stor del af de statslige arbejdspladser i Nordjylland:

- Det er jo ikke bare det at man fjerner tyve statslige arbejdspladser, der gør ondt. Der er mange gange tyve arbejdspladser ved siden af som også forsvinder. Så det betyder rigtigt rigtigt meget hver eneste gang man fjerner en statslig arbejdsplads, siger hun

TV2/Nord har tidligere fortalt, at det kan gå ud over blandt andet den lokale jordbrugskommission i regionen. Og i den nordjyske del af statsforvaltningen har man fra nytår fjernet ti arbejdspladser.

Tirsdag formiddag var landdistriktsministeren kaldt i samråd af Birgitte Josefsen. Ministeren skulle fremlægge regeringens fremtidige politik for statslige arbejdspladser i blandt andet Nordjylland.

- Jeg vil jo meget gerne høre Carsten Hansen sige, at man nu stopper med centraliseringsbølgen som regeringen jo sådan set har lagt meget op til fra starten, siger Birgitte Josefsen.
Men det er et løfte, Carsten Hansen ikke er helt sikker på at kunne holde.

- Jeg lægger vægt på at bevare så meget som muligt derude, men vi er altså i en meget vanskelig økonomisk situation, så det kan jo nok ikke helt undgås, at der nedlægges enkelte arbejdspladser, lyder det fra Carsten Hansen.