LIGE NU:

Frygter mere skyderi i gaderne

Kampen mellem Hells Angels og indvandrerbander i København kan også ske i Aalborg. Rigspolitiet vurderer at kampen om det kriminelle marked vil fortsætte. Også i Nordjylland er de stridende parter repræsenteret, Hells Angels ligger her i strid med Den Int

Det kriminelle marked
Kampen mellem rockerne fra Hells Angels og en række indvandrerbander vil fortsætte. Grupperne vil fortsat kæmpe om det kriminelle marked, om ære og om hævn, og der er derfor grund til at frygte flere kampe og skyderier mellem grupperne.
Det er den overordnede konklusion i Rigspolitiets første samlede status over rocker- og bandemiljøet herhjemme, der blev offentliggjort i går, skriver Berlingske Tidende.

76 skudepisoder
Politiet overvåger i alt 80 rockerklubber og bander med tilsammen 944 personer, hvoraf knap 600 tilhører rockermiljøet. Rockere og bandemedlemmer var sidste år involveret i 76 skudepisoder på landsplan, bl.a. som del i den verserende krig mellem HA og flere indvandrerbander. Den udsprang af gammelt nag og en strid om narkotikamarkedet, men handler nu også om ære og hævn.

- Det er Rigspolitiets vurdering, at de voldelige konfrontationer fortsat skyldes grundlæggende kendte modsætninger mellem grupperne, og herunder ikke mindst kampen om de kriminelle markeder, men at eskaleringen af konflikten med de kendte meget alvorlige følger også er udtryk for gruppernes krav og ønske om hævn og om at hævde territorier over for modparten, står der i rapporten om den nuværende bandekrig, der siden august har budt på 30 skudepisoder og tre drab alene i København.

To drab
De mange skudepisoder skyldes primært, at rockerne fra Hells Angels og deres støttegruppe AK81 strides med en række indvandrerbander. I København har HA og AK81 »et særligt modsætningsforhold« til bander med tilhørssted omkring Blågårds Plads, Tingbjerg og Mjølnerparken, hvilket har ført til en stribe skudepisoder og to drab i disse bydele.

Også strid i Aalborg
Herudover ligger HA i strid med Den Internationale Klub i Aalborg og Trillegårdsbanden i Århus. Det har ført til flere konfrontation, der »har været særdeles voldelige og har indebåret anvendelse af skydevåben.« Rigspolitiets nedslående prognose er, at konfrontationerne - og dermed de voldelige sammenstød og skyderier - vil fortsætte.

Kamp om narkomarkedet
»Det er Rigspolitiets vurdering, at kampene om de kriminelle markeder, herunder navnlig narkotikamarkedet vil fortsætte, idet Hells Angels fortsat forventes at blive udfordret af personer fra bandemiljøet,« skriver politiet, der også gør opmærksom på, at forholdet mellem Hells Angels og rockerne fra Bandidos er mere anspændt end tidligere.

Flere medlemmer til banderne
Som Berlingske Tidende tidligere har beskrevet, har både rocker- og bandemiljøet hvervet nye medlemmer i stor stil i det seneste år, bl.a. for at ruste sig til krigen. De fuldgyldige medlemmer i HA er blevet presset på markedet og er desuden blevet en ældre skare med en gennemsnitsalder på 39 år. Derfor har HA oprettet støtteafdelingen AK81 med yngre, kampklare mænd, og AK81 har siden november 2007 optaget 113 medlemmer.
Men der rekrutteres fortsat hos rockerne, ligesom banderne hiver nye folk ind i folden. Bl.a. er den hårde kerne i Blågårds Plads-gruppen nu mere end fordoblet i størrelse til 26 personer, ligesom Sjælør-gruppen, der styrer narkohandelen i Valby og Sydhavnen i det seneste år er vokset eksplosivt til nu at have 44 medlemmer.

Omtalen som en magnet
Grupperne har ikke svært ved at skaffe nye folk. Tværtimod mener politiet, at kampene mellem rockere og bander, og den medfølgende massive omtale, virker som en magnet på unge mænd på jagt efter spænding og fællesskab.

»Konfliktsituationen har indvirkning på gruppernes evne til at tiltrække nye medlemmer, idet marginaliserede unge kan blive tiltrukket af rocker- og bandemiljøet, der i visse miljøer opfattes som identitetsskabende,« skriver politiet.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden