Fuld opbakning til nyt - og billigere - sygehus

Region Nordjyllands Forretningsudvalg mødtes i dag for at diskutere den nye sygehusplan. De kæmper videre for et nyt sygehus.

- Der er fuld opbakning til at arbejde videre med planen om et nyt sygehus i Aalborg Øst.

Sådan lød det fra regionsrådsformand Ulla Astman (S) kort efter mødet med forretningsudvalget. Her blev der talt om, hvordan planerne kan ændres og barberes rent økonomisk, så tanken om et nyt sygehus bliver lettere at sluge for politikerne. Ifølge regionsrådsformanden vil regionen komme med bedre argumenter for det nye sygehus - blandt andet i form af en trafikanalyse, der påviser de trafikale problemer på Vesterbro og Hobrovej i midten af Aalborg.

Planen kan muligvis gøres billigere ved at tage ting som for eksempel parkeringshuse ud af planen, og lade en privat opføre og drive det i stedet, lyder det fra Ulla Astman.

Regionsrådets enige beslutning om et nyt sygehus i Aalborg Øst blev for nylig affejet at regeringens ekspertudvalg, der havde til opgave at se på den fremtidige sygehusstruktur i Danmark. Frem for at bruge 8 milliarder kroner på et nyt sygehus, vil udvalget bygge ud på det nuværende sygehus syd for 3,2 milliarder kroner.