Foto: geri-jean/sxc.hu

Fyring efter 34 år var urimelig

Strid om plovmand koster nordjysk tømrer 270.000 kroner.

Strid om et skattesmæk på 500 kroner udløste en fyreseddel til tømrer Søren Ole Christensen, der havde arbejdet 34 år i samme firma. Det kostede en erstatning på 270.000 kroner for uberettiget fyring, skriver Fagbladet 3F.

Striden skete efter, at Bindslev Tømrer- og Snedkerforretning A/S i Nordjylland havde overset nye skatteregler. De havde derfor ikke trukket medarbejderne for skatteværdien af sundhedsordningen i næsten et år. De tilbød de ansatte at slå halv skade, så skattesmækket kom til at koste de ansatte 500 kroner.

Problemet var blot, at firmaets private ordning var mere end fem gange så dyr som markedets billigste, og at medarbejderne ifølge Søren Ole Christensen var blevet lovet at blive kompenseret fuldt ud for den dyrere ordning.

- Derfor ville jeg godt lige tænke over forslaget. Så får jeg at vide af tømrermester Ewald Jensen, at jeg kan få en fyreseddel, hvis jeg ikke skriver under, fortæller Søren Ole Christensen, der også var arbejdsmiljørepræsentant

Kort tid efter stod han med en skriftlige opsigelse, som satte punktum for 34 års ansættelse i virksomheden.

- Det skal have en konsekvens, at han selv ønsker selv at tage hjem og tænke over det i to dage, forklarer Rune Jensen, der er daglig leder af Bindslev Tømrer- og Snedkerforretning A/S .

Men Voldgiftsretten afgjorde for nylig, at opsigelsen var aldeles urimelig. Det udløste godtgørelsen på 270.000 kroner til Søren Ole Christensen, der siden har fundet nyt job hos en anden tømrermester.