Fyring gav millionerstatning

En nu 55-årig HK'er har fået tilkendt en millionerstatning efter uberettiget fyring i en opsigtsvækkende sag fra Aalborg. HK/Kommunal opfordrer kommunerne til at opjustere personalepoltikken, så lignende sager undgås.

1.054.155 kr. som éngangsbeløb plus det løse for uberettiget at være fyret efter en psykisk arbejdsskade. Sådan lyder det klare facit, efter at Arbejdsskadestyrelsen netop har sat det sidste punktum i en sag, som HK/Kommunal har ført gennem mere end seks år.

I centrum for det hele står en nu forhenværende kommunal socialformidler, der har været udsat for trusler fra en narkopåvirket klient med uberettiget fyring fra Aalborg Kommune til følge. I HK/Kommunal vurderer næstformand Claus Gahrn, at man kunne have undgået hele den langstrakte affære, hvis arbejdsgiveren, Aalborg Kommune, fra starten havde vist rettidig omhu.

- I denne sag har Aalborg Kommune mildest talt ikke handlet specielt professionelt. Hvis kommunen havde været sin personalepolitiske opgave voksen, havde vi formentlig været denne ulykkelige sag foruden. Derfor vil jeg appellere til alle kommuner om at få givet den personalepolitiske praksis et grundigt serviceeftersyn. Det gælder både i det bestemmende og i det udførende led. Det kan medvirke til, at lignende sager undgås i fremtiden, siger Claus Gahrn.

Arbejdsmiljøkonsulent i HK/Kommunal, Niels Jakobsen, der har fulgt sagen på tætteste hold, vurderer, at Aalborg Kommune retfærdigvis har måttet bøde for sin uformåenhed med et anseeligt beløb.

- Men erstatningen kan aldrig nogensinde opveje de mange lidelser, vores medlem har været udsat for, tilføjer Niels Jakobsen.