LIGE NU:

Fyringer på vej i Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune er så hårdt klemt på økonomien, at der skal ske fyringer. Der kan spares helt op imod 100 millioner kroner om året på administrationen, lyder det fra Venstre.

Der er alt for mange ansatte i administrationen hos Frederikshavn Kommune, det mener Venstre, som nu melder ud, at der her kan hentes så mange millioner, at det kommunale budget kan hænge sammen fremover.

- Problemet er, at administrationsomkostningerne burde være faldet efter kommunesammenlægningerne, men det er de ikke, derimod er de steget fra 240 millioner kroner om året til 287 millioner kroner i dag. Vi har ikke høstet den stordriftsfordel, som sammenlægningen på administrationsområdet burde have givet. Man er nødt til at gennemgå hele administration og se på, hvor der er for mange, siger Venstres Hans Jørgen Kaptain.

Også borgmester Erik Sørensen (Soc. Dem.) har svært ved at finde stordriftsfordelene i kommunen.

- Vi har sparet 10 procent på administration, men jeg tror ikke, der findes nogen kommuner i dag, der kan sige, at de har opnået de stordriftsfordele, som blev lovet i forbindelse med at kommunesammen-lægningerne blev vedtaget, siger Erik Sørensen.

Borgmesteren erkender nu, at økonomien er så stram, at mellem 100 og 200 kommunalt ansatte medarbejdere må fyres for at kommunen næste år kan få budgettet til at hænge sammen.

- Vi kan ikke fritage nogen, der vil komme besparelser - også på administrationen, men det vil ramme bredt og betyde serviceforringelser for borgerne på en lang række områder, siger Erik Sørensen, som i aftes orienterede sine byrådskolleger om den kritiske økonomiske situation i kommunen.

De 11 nordjyske kommuner ligger samlet under landsgennemsnittet på 11,2 procent af kommunale medarbejdere ansat i administrationen.

I Nordjylland har i gennemsnit 10,8 procent af de kommunalt ansatte job i administrationen.

Se fordelingen af administrative medarbejdere i din kommune her:

Hjørring Kommune: 9 procent

Thisted Kommune: 9,9 procent

Aalborg Kommune: 10,3 procent

Brønderslev Kommune. 10,5 procent

Rebild Kommune: 11,4 procent

Læsø Kommune: 11,5 procent

Morsø Kommune: 11,6 procent

Frederikshavn Kommune: 11,9 procent

Jammerbugt Kommune: 11,9 procent

Vesthimmerland Kommune: 12 procent

Mariagerfjord Kommune: 13,5 procent