LIGE NU:

Fyrværkeribranchen: Politiets indsats under al kritik

Politiets indsats mod ulovligt fyrværkeri på nettet er under al kritik. Det mener direktøren for Aalborg Fyrværkerifabrik.

Det kræver kun en simpel søgning på nettet før, man har mulighed for at købe livsfarligt, ulovligt fyrværkeri. Alligevel bruger politiet al for lidt energi på at komme nethandlen til livs. Det mener direktøren for Aalborg Fyrværkerifabrik.

- Politiet bruger deres ressourcer på at jagte små, lovlige sælgere - og kigge deres papirer igennem. Imens foregår der et ekstremt farligt og ulovligt salg på nettet. Det er jo absurd, siger direktør Martin Sørensen.

På TV2/Nord har vi i dag undersøgt, hvor nemt det er at få fat i det ulovlige fyrværkeri. Efter få minutter var vi allerede tilmeldt to facebookgrupper, hvor der bliver solgt ulovlige kanonslag. Alene de to facebookgrupper har til sammen over 6000 medlemmer med interesse for ulovligt fyrværkeri.

Nordjyllands politi indrømmer nu også, at indsatsen mod salget på nettet kunne have været bedre.

- Når der sker sådan nogle forfærdelige ulykker, er vi jo altid nødt til at se på, om der var noget, vi kunne have gjort bedre - og jo, vi kunne nok godt have været mere ude på de sociale medier, indrømmer politiinspektør Marianne Vestergaard Lau.

Men hun mener stadig, at den største udfordring er at få krudt-entutiasterne til at forstå, hvor livsfarlige bomberne er - og få dem til at ændre holdning.

- Det handler om en adfærdsændring hos den enkelte. Vi ved, hvor farligt det her er. Derfor har vi en appel til, at man lader være med at købe ulovligt fyrværkeri.