Foto: Anders Rasmussen

Gældsatte lærere

For lærerne har den ugelange faglige kamp været en både skuffende og dyr omgang. I Hjørring sidder et ungt lærerpar tilbage med en gæld på 50.000 kroner.

Line og Peter Møller Larsen fra Hjørring har haft ekstra tid til at lege med børnene i de sidste fire uger, men ellers er der ikke meget positivt at sige om lockouten.

- Vi står og mangler to månedslønninger, men vi har jo stadigvæk de samme faste udgifter som vi altid har haft, siger Line Møller Larsen.

Mens regeringen i dag barslede med et lovindgreb, flokkedes landets mange utilfredse lærere i hobetal til demonstrationer landet over.

- De siger, at vi ikke er forhandlingsvillige og at vi ikke kommer med noget realistisk, men vi er altså kommet med otte forslag. Hvad er de kommet med? Ingenting, konstaterer Peter Møller Larsen til TV2 Nord.

Line og Peter Møller Larsen har begge måttet låne 18.000 kroner af fagforeningen. De skal tilbagebetales i løbet af de næste 4 år. Opsparingen er også væk.

- Det er rigtig ærgerligt. De penge havde jo ligesom et formål. Hvis vaskemaskinen går i stykker, så ved jeg ikke hvad vi gør, siger Line Møller Larsen.