Gældskrise bekymrer nordjyderne

Knap 900 nordjyder troppede op til Spar Nords temaaften - en interesse, som banken normalt ikke er vant til. Foto: Johnni Isaksen

Den økonomiske krise i Europa får tilsyneladende nordjyderne til at frygte for deres egne pengepunge. I hvert fald var mandag fuldt hus til et temaarrangement hos Spar Nord, hvor 900 nordjyder troppede op.

I stedet for skuespillere og sangere var der forskellige økonomiske eksperter på scenen i Aalborg Hallen, da Spar Nord mandag eftermiddag holdt temaarrangement om blandt andet den sydeuropæiske gældskrises betydning for privatøkonomien. Og på trods af det måske knap så underholdende tema, var der en interesse for arrangementet, som Spar Nord ikke er vant til:

-  Det er første gang, at vi har kunne tiltrække 900 mennesker til et foredrag om økonomi. Vi havde booket både Europa Hallen og Aalborg Hallen, men det gik hurtigt op for os, at vi skulle i Aalborg hallen, fordi interessen var så stor, og der skulle være plads til så mange som muligt, siger Kasper Overgaard Bæk, direktør i Spar Nords formuecenter i Aalborg.

Gældskrisen kradser for alvor i Sydeuropa. Senest har det kostet både den græske og italienske premierminister jobbet. Og selv om det er langt væk, så vækker krisen bekymring her i Nordjylland, mener man hos Spar Nord.

- Jeg tror, at mange troede, at krisen var ovre, men så hører de om Grækenland og Italien, og tænker måske, om den økonomiske krise nu bliver forværret. Det er mit indtryk, at mange tænker over, hvad det betyder for deres egen økonomiske situation, siger Kasper Overgaard Bæk.

Spar Nords arrangement var så efterspurgt, at der måtte oprettes en venteliste, som der stod omkring 75 på.

Forsiden lige nu