Foto: Iben Hedemann

Gamle gavekort skal sælges

Der er mange forbrugere, der hvert år ender med at smide gavekort ud, fordi de ikke får dem brugt. Mens forbrugerne ærgrer sig, så er der to unge mænd i Aalborg, der ser et forretningspotentiale. De er snart klar til at lancere en ny hjemmeside, hvor private kan handle med gavekort.

Der er mange måder er få ideer på. Ideen om en ny portal for handel med gavekort er opstået på hjemmefronten hos Jesper Aaen og Steffen Helledie. De er fra Aalborg og er to nyuddannede cand. mercer i økønomi og innovation.

- Jeg har en kæreste, der har rigtig mange gavekort liggende derhjemme. Hun har selv en ide om, at vi nok skal få dem brugt, men det tror jeg ikke på. Jeg har set gennem tiden at de bare ligger i skuffen, og på et tidspunkt bliver de for gamle, eller vi bruger dem på noget, vi ikke har brug for, siger Steffen Helledie fra Aalborg.

Den nye hjemmeside hedder cardex.dk og er en forkortelse af cardexchange. De to iværksættere tror ikke, at forbrugerne har glemt alle de gavekort, der i dag går tabt. Forbrugerne ved bare ikke, hvad de skal bruge dem til, og så kan de ligeså godt sælge dem.

- Når penge går tabt på den her måde, er det ærgerligt for den, der ikke får brugt sit gavekort, men det er også ærgerligt for butikken, for de vil gerne have kunderne ned i butikken og bruge deres penge, siger Steffen Helledie.

Man kan allerede handle med gavekort på Den Blå Avis og Gul og Gratis. Men når der går gavekort tabt for to milliarder kroner om året, som en undersøgelse siger, så er der et uudnyttet marked, mener de to iværksættere.

- Vi tror på, at der er så stort et marked indenfor værdibeviser og gavekort, at der er nok til, at man kan lave et site, hvor man udelukkende fokuserer på det, siger Jesper Aaen.

Efter planen bliver cardex.dk lanceret i slutningen af juni.