Seneste nyt:

Gammelt godsbaneterræn skal laves til grønt område midt i Aalborg

Det nye grønne område vil have åen, Østerå, som omdrejningspunkt.

En lang slentretur i et grønt område midt i Aalborg by, hvor du samtidig kan genopleve områdets tidligere liv som godsbane og oven i købet være heldig at have en plaskende ørred som baggrundsstøj, når den er på vej op for at gyde i åen, som der løber ved siden af dig, det kan snart blive en realitet midt i en af landets største byer.

Åparken bliver ramme om et 23.000 kvadratmeter stort naturområde, der også skal fungere som landskabslaboratorium for biodiversitet. Den 700 meter lange å i parken er desuden en væsentlig brik i klimasikringen af det tidligere godsbaneområde, som i løbet af de kommende år omdannes til et nyt, attraktivt bykvarter.

Parken bliver omdrejningspunktet om den største del af åbningen af åen, Østerå, der er undervejs med at blive fritlagt igennem Aalborg by med udløb i Limfjorden. Selve åens forløb igennem Åparken bliver omkring 700 meter langt og sikres til at kunne håndtere endnu større regnmængder, end der hidtil er set i Aalborg. Åen skal desuden medvirke til endnu bedre vilkår for ørreder med gode gyde- og opvækstpladser.

- Områdets særlige kulturarv kommer til at gå hånd i hånd med biodiversitet. Der bevares eksempelvis lysmaster samt en containerkran fra tiden som godsbaneareal i parken, som også kommer til at fungere som et landskabslaboratorium, hvor vi tilpasser driften af parken efter de forskellige plantearter og deres betingelser for at udvikle sig bedst muligt, forklarer arkitekt ved Aalborg Kommune Anne Juel Andersen i en pressemeddelelse.

Områdets tidligere funktion som jernbane ses rundt omkring i området, og det er da også meningen, at man skal fornemme det. Stemningen bliver sat i scene af blandt andet synlig jernbane.
Områdets tidligere funktion som jernbane ses rundt omkring i området, og det er da også meningen, at man skal fornemme det. Stemningen bliver sat i scene af blandt andet synlig jernbane.
Foto: Anne Juel Andersen, Aalborg Kommune.

Åparken bliver omkring 23.000 kvadratmeter, hvor beplantningen blandt andet kommer til at afspejle områdets tidligere funktion som en del af området omkring godsbanen. Fortidens godstog har efterladt sig spor i form af plantefrø fra alle verdens hjørner, som siden er vokset frem i området med en meget stor variation i plantelivet til følge.

- Det er ret enestående at kunne skabe et naturligt åforløb med grønne skrænter og frodig natur lige midt i en by. Åparken bliver både en rekreativ perle, som skaber forbindelse på tværs igennem byen, og et vigtigt element i klimasikring mod ekstreme regnmængder i Aalborgs midtby, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Åparken forventes at være færdiganlagt i 2024. Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden