Foto: SUF Aalborg

George Floyds død udløser også nordjyske støtte-budskaber

Flere nordjyske personligheder har vist deres støtte til ”Black Lives Matter”-bevægelsen, og et stort banner blev tirsdag luftet i centrum af Aalborg.

Amerikanske George Floyds død har udløst demonstrationer flere steder i verden, og det gælder også i Danmark.

Tirsdag var mennesker samlet i både København og Odense for at vise deres støtte til Black Lives Matter-bevægelsen. Samtidig har mange ytret deres støtte på de sociale medier.

Demonstrationer og støttebudskaber er en protest mod fravær af borgerrettigheder i USA. En debat, der har fået nyt liv efter George Floyd blev kvalt, da en politimand satte sig oven på ham.

Også i Nordjylland har flere meldt sig i koret af støtter. Blandt andet Socialistisk Ungdomsfront (SUF) Aalborg, der har hængt et banner med ordlyden ”Black Lives Matter”, sorte liv har betydning, op midt på Nytorv i Aalborg.

- Selvom vores hverdag i Aalborg er langt fra Minneapolis, er det vigtigt at vise international solidaritet med den bevægelse, der lige nu kæmper for helt basale menneskerettigheder i USA, lyder det fra SUF Aalborg.

Støtte-budskaber på sociale medier

Også på sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter blev der tirsdag delt støtte-budskaber. Særligt mange delte et helt sort billede – blandt andre Lucas Andersen, anfører i superligaklubben AaB.

Vis dette opslag på Instagram

#blackouttuesday

Et opslag delt af Lucas Andersen (@lucasandersen18) den

Også den amerikanske Hobro IK-spiller Emmanuel Sabbi valgte i forbindelse med mandagens kamp i superligaen mod Randers at vise en hvid trøje med påskriften ”Justice 4 George Floyd”, retfærdighed for George Floyd.

Fra SUF Aalborg lyder det desuden om banneret på Nytorv:

- Vi laver vores aktion i solidaritet med de amerikanske demonstranter, men også fordi racismen lever i Danmark. Diskrimination og fordomme findes også i vores hverdag, og med begivenhederne i USA bliver det tydeligt at vi ikke kan lukke øjnene.