LIGE NU:

Gerningsmand husker intet: Holdt kvinde fanget i lejlighed

En 48-årig mand er blevet idømt 2,5 års fængsel for vold, voldtægt og frihedsberøvelse.

En 48-årig mand er ved Retten i Aalborg mandag blevet idømt 2,5 års ubetinget fængsel for vold, voldtægt og frihedsberøvelse af en kvinde i oktober sidste år.

Gerningsmanden, Ludvig Bourup Geisler, og offeret mødte hinanden til en komsammen hos gerningsmandens nevø og faldt hurtigt i snak.

- De havde mange ting til fælles og der var en god stemning, fortæller anklager Peter Rask.

- De bliver enige om at tage hjem til ham og fortsætte deres snak - uden at der er noget seksuelt i det. Det er de begge enige om, siger anklageren.

Men da de kom hjem til gerningsmanden ændrede den 48-årige karakter, fortalte offeret i retten. Han tog kvælertag og kastede med kvinden.

- Han siger at han har fået et blackout, og husker intet fra natten. De har drukket en del, men hun husker noget, men får så også blackout, fortæller anklageren.

Kvindens hukommelse kommer dog igen da gerningsmanden er ved at klæde hende af.

- På det tidspunkt forsøger hun at stikke af, men gerningsmanden trækker hende ind i lejligheden igen, hvor han slår, sparker og altså også voldtager hende, fortæller Peter Rask om den barske sag, der efterlod kvinden med 35 skader.

Dagen efter er mandens sindsstemning normal igen og efter at være blevet tilbageholdt i op mod 10 timer, forlader kvinden gerningsmandens lejlighed.

Sammen med en bekendt melder kvinden episoden til politiet og om aftenen, dagen efter overgrebet, blev manden anholdt.

Dommen på 2,5 års fængsel blev udløst af kvindens forklaring, samt tekniske beviser. Man fandt blandt andet gerningsmandens DNA flere steder på kvindens krop, ligesom de mange skader underbygger hendes forklaring.

- Jeg argumenterede for at han skulle have mellem tre og 3,5 års ubetinget fængsel, når man ser på grovheden af den samlede forbrydelse, så jeg synes jo straffen er i den milde ende. Men det er sådan dommeren vurderer sagen, og det må jeg så acceptere, siger anklageren.

Den 48-årige er tidligere dømt for flere tilfælde af både vold og voldtægt.