LIGE NU:

Giv en ged-gaver splitter nationen

Nordjyderne, københavnerne og sønderjyderne har alle forskellige præferencer, når de lader julegavepengene gå til velgørenhedsgaver.

De godgørende julegaver, der efterhånden går under fællesbetegnelsen "giv en ged-gaver", hitter forskelligt i det ganske land. Det viser en opgørelse fra Folkekirkens Nødhjælp, der sælger forskellige giv en ged-gaver.

Ifølge opgørelsen er det primært kondomer, fodbolde og kaniner, som københavnerne sætter kryds ved, når de lader årets julegave til tante Oda være en kvittering på, at hun indirekte har støttet fattige mennesker.

Midtjyderne sværger derimod mere til at donere høns og ænder, danskere i Syddanmark foretrækker fodbolde og strikketøj, mens nordjyderne primært donerer fisk.

Men det er ikke kun geografien, der har indflydelse på, hvilke donationer, danskerne foretrækker at bruge noget af julegavebudgettet.

Også vores køn spiller tilsyneladende en rolle. Blandt de mandlige donorer er både geder og høns således overrepræsenteret, mens kvinderne hellere sender fodbolde og sække med ris af sted.

Aldersmæssigt er det de 18 -30-årige og de 41- 50-årige, som køber flest gavekort fra Giv en ged.
/ritzau/