Gjøl dæmning i fare

02:12

Det kan snart være slut med at køre over dæmningen mellem Gjøl og Øland. Diget er i så dårlig stand, at det lokale digelaug vil reparere det. Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Det kan snart være slut med at køre over dæmningen mellem Gjøl og Øland. Diget er i så dårlig stand, at det lokale digelaug vil reparere det, så det kan modstå oversvømmelser. En reparation betyder dog, at den historiske vej ovenpå diget skal retableres.

Esben Nielsen, formand for digelauget, frygter for oversvømmelse, for diget mellem Gjøl og Øland er på grund af slittage en halv meter lavere end de påkrævede to meter over daglig vande.

- Vi er meget bekymrede, for det er os der står med ansvaret. Hvis der sker noget er det os der får kritikken, fortæller Esben Nielsen til TV2 / Nord.

Det er digelauget der har ansvaret for at vedligeholde dæmningen, men det er Jammerbugt Kommune der har ansvaret for vejen ovenpå. I to år har Esben Nielsen forsøgt at få et svar fra kommunen om hvad der skal ske med vejen, når diget er blevet repareret. Uden at få svar.

- Vi har flere gange rykket dem for et svar, men der sker ikke noget. I 2006 blev dæmningen oversvømmet. På et eller andet tidspunkt sker det igen, så derfor kan vi ikke bare blive ved med at stå med hænderne i lommen, fortsætter formanden.

Jammerbugt Kommune vurderer at en ny vej vil komme til at koste mellem fem og ti millioner kroner. Nu vil borgmesteren invitere digelaugets medlemmer til et nyt møde om vejens fremtid.

- Det koster nogle penge og det skal vi selvfølgelig tage stilling til om vi vil prioritere i Jammerbugt Kommune. På den anden side - det er en befærdet vej, som mange mennesker har glæde af, udtaler borgmester Mogens Gade (Venstre).

Digelauget vil ikke vente længere. Til efteråret går man igang med at opbygge diget. Uanset om kommunen vil betale for vejen eller ej. I værste fald kan det være slut med de tre kilometers bilkørsel mellem Gjøl og Øland.

Forsiden lige nu