Glæde over hele linjen - næsten

Tre priser til Rostrup Skole og én 1.præmie til en 11-årig pige fra Bjergby. Nordjylland tog godt for sig at præmierne hos de yngste, da de unge forskere blev hædret i dag.

De 6 elever fra Rostrup Skole fik først publikumsprisen. En pris, som de 2000 besøgende på udstillingen stemte hjem til flokken.

- Det er dejligt, at folk kan lige vores projekt, siger Frederik Juel Ladefoged, Elev, 6.klasse, Rostrup Skole.

Armene faldt lidt, da juryens dom kom. Her blev det nemlig kun til en af de tre tredjepræmier.

- Jeg er ikke skuffet, men jeg troede vi havde fået en bedre præmie, siger Søren Riis Christiansen, Elev, 6.klasse, Rostrup Skole.

Gruppen fra Rostrup blev overhalet af blandt andet 11-årige Nanna Stahlschmidt fra Bjergby ved Hjørring. Hun vandt 1.prisen i kategorien Natur & Teknik, med en sele til ryggen, der alarmere brugeren, hvis man bruger ryggen forkert.

- Det er helt fantastisk. Jeg troede ikke jeg ville komme helt til tops, siger Nanna Stahlschmidt.

Hendes mor havde dog luret det. Hun havde nemlig været forsøgskanin for datterens projekt.

- Hun er dygtig og jeg er meget stolt, siger Louise Stahlschmidt.

Tilbage i Rostrup. Her kan de bryste sig af, at have landets bedste skole, når det gælder Natur & Teknik. Hele 68 procent af skolens 70 elever havde deltaget i konkurrencen. Prisen lyder på 25.000 kroner og de skal bruges, så undervisningen kan blive endnu bedre.

- Vi ved ikke hvad det skal være for et projekt endnu, men måske kan vi komme tilbage hertil igen næste år og gøre det endnu bedre, siger Vibeke Prip Larsen, Souschef, Rostrup Skole.

To andre elever fra skolen vandt også i to af de mindre kategorier om den vildseste idé.

Forsiden lige nu