LIGE NU:

Temperaturen i Nordjylland har været nede på -1,9 grader

Det var koldt, rigtigt koldt mange steder fredag morgen i Nordjylland. I Tylstrup blev der målt ned til -1,9 grader.

Kold, klar luft - kombineret med rolige vindforhold, har fået temperaturen til at falde til det hidtil laveste niveau dette efterår.

Det skriver tv2.dk.

Det er en god idé at finde den varme jakke og handskerne frem, hvis det kolde vejr fredag morgen fortsætter. 

Det er relativt kold luft for årstiden, der strømmer nedover Danmark fra nordøst, og kombinationen af klart vejr i det meste af landet og aftagende vind får temperaturen til at falde hastigt. 

Frost fredag morgen i Hobro. Foto: TV2 Nord
Frost fredag morgen i Hobro. Foto: TV2 Nord

Fredag morgen var temperaturen mange steder i landet mellem to og fem grader, men i de indre landsdele var det endnu koldere.

I den centrale del af Jylland kan temperaturen falde til omkring eller under frysepunktet, og derfor kan man flere steder i disse områder stå op til let frost. Det oplyser vejr.tv2.dk. Og det er blandt andet tilfældet i den sydlige del af den nordjyske region.

Skulle temperaturen nå under -1,3 grader, vil det give os efterårets hidtil laveste temperatur.  Derimod bliver det markant lunere ved kysterne, hvor de varme farvande smitter af på lufttemperaturen.

Efterårets hidtil laveste temperatur fik vi natten til 18. september, hvor temperaturen i Isenvad nåede ned på -1,3 grader. Det var den tidligste efterårsfrost i 15 år og den laveste temperatur målt i september i 15 år. Det oplyser vejrtv2.dk.