God start overrasker Helenius

Den tidligere AaB'er Nicklas Helenius er overrasket over sin gode start i Aston Villa.

Efter 30 mål i de seneste to sæsoner for AaB, rykkede Nicklas Helenius i sommer videre til Aston Villa for omkring 12 mio. kroner. Her er det blevet til et par indhop i Premier League og i Capital One Cup'en.

- Jeg er meget tilfreds med min start. Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville få chancen i kamp så tidligt. Der har været rigtig gode muligheder de seneste weekender også, da vi har nogle skader, men jeg har desværre været syg, og derfor har jeg ikke været med, siger Helenius til fodboldsiden bold.dk.

- Jeg synes, jeg har gjort det okay, når jeg er kommet ind, og jeg synes det går godt til træning. Jeg vænner mig mere og mere til det engelske niveau.

Nicklas Helenius kan allerede nu mærke efter sin korte tid i engelsk fodbold, hvad den største forskel er på at spille i AaB og så Aston Villa.

- Tempoet har været den største forskel. Kommer man først op i tempo, er man der også i nærkampene. Til tider er man et skridt efter, men jeg synes allerede nu, at det er blevet meget bedre, siger Helenius.

- Jeg kan huske da jeg kom op i Superliga-truppen i AaB, hvor jeg flere gange tænkte 'puh, det kan jeg ikke følge med til'. Jeg vænnede mig til det dengang, og formåede at bygge på.

- De erfaringer, jeg har med mig fra dengang føler jeg, at jeg kan bruge i Aston Villa også. Det kræver stenhårdt arbejde og stor selvtillid at slå til, siger Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius er netop nu hjemme i Danmark. Nordjyden er udtaget til de forestående kvalifikations-landskampe til VM i Brasilien mod Italien og Malta.