Foto: TV2/Nord Arkiv

God turistsæson

Den danske turistbranche klager over, at det dårlige vejr har ødelagt årets turistsæson, men det gælder ikke i Nordjylland. Her tegner sæsonen til at blive en af de bedre.

På Camping Roligheden ved Ingstrup kan de næsten ikke få armene ned. Igen i år er der kommet flere gæster end sidste år på trods af den megen regn, og det har betydet, at antallet af gæster er fordoblet på 3 år.

- Det var en uge med gråvejr og regnvejr, men det påvirkede ikke vores gæster. Vi synes, det er godt, at man ikke pakker sammen og så tager hjem, fordi der kommer en smule regn, siger ejeren af Camping Rolighed, Niels Jørn Fuglsang til TV2/NORD.

Heller ikke på Skallerup Klit Feriecenter kan de styre begejstringen.

- Vi havde masser af gæster i juni, og vi forsætter med meget høje belægningsprocenter også ind i august, så det har været helt, helt fantastisk, siger direktøren for Skallerup Klit Feriecenter, Niels Bro til TV2/NORD

Direktøren for Visit Nordjylland afviser dog, at det er et rekordår, vi står med.

- Vi er stadigvæk lige efter finanskrisen, men vi kan se, at det er en tendens, der er ved at vende. At efter nogle dårlige år så synes vi, det ser ud til, at der kommer en vending, og det begynder at gå fremad nu, siger direktør Lars Enevold, Visit Nordjylland til TV2/NORD.

Forklaringen på at turisterne ikke er taget hjem på trods af det dårlige vejr skulle være de mange indendørstilbud, vi har i landsdelen.  Branchen er dog enig om, at det bedste for erhvervet er masser af solskin.

- Vejret har jo stor betydning, når man er kommet hjem og skal til at tænke på, hvad skal man næste år. Har man været i Skallerup 3 år i træk, og det har regnet alle 3 år, så kan det godt være, man overvejer middelhavet i stedet for, siger direktør for Skallerup Klit Feriecenter, Niels Bro til TV2/NORD

Fårup Sommerland kunne i dag meddele, at den uge vi lige er kommet ud af, har været den bedste nogensinde i parkens historie. I alt besøgte 83.437 forlystelserne i Fårup Sommerland i den forgangene uge.