02:10

Her til morgen var der blandt andet kontrol ved Skipper Clement Skole og Vesterkæret Skole i Aalborg. Her blev der også kigget efter manglende brug af sikkerhedsseler og cyklister uden lys. Politiet sled dog ikke ligefrem bødeblokken op. Her ved Vesterkæret skole var der nul forseelser.

Gode nyheder: Politikontrol ved skole uden gevinst

Politiet laver i denne uge kontrol ved skoler, men ved Vesterkæret Skole blev bødeblokken i lommen.

Lygter, sikkerhedsseler og ikke mindst bilernes fart holdes der ekstra øje med ved landets skoler i denne uge. Politiet er nemlig i gang med en landsdækkende kontrol ved skoleveje. Tirsdag morgen stod Nordjyllands Politi blandt andet klar ved Vesterkæret Skole i Aalborg, og den ekstra opmærksomhed er de glade for på skolen. 

- Jeg giver ikke forældrene her på skolen skylden, det er lige så meget de andre bilister, der færdes på vejene, der ikke er opmærksomme på, at der ligger en skole her, siger Kasper Cramer Engebjerg, skoleleder på Vesterkærets Skole.

Politiet sætter ekstra fokus på skolevejene fra d. 16 til den 20 januar. Da politiet i august kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev 6.202 bilister i hele landet sigtet for at køre for stærkt, oplyser politiet. 

Kontrollen ved Vesterkæret Skole udløste dog ingen bøderegn. Helt præcis nul personer kom ud af dagens kontrol med en bøde.

- Det er rigtigt, der ikke har været det helt store i dag, og det håber vi fortsætter. Men det er jo kun andendagen, vi er i gang med i dag, så nu må vi se, hvordan det går resten af ugen, siger politiassistent Kent Glinvad.